Om nooit te vergeten

RondjeAarde

Nederland – Duitsland – Oostenrijk – Slovenië – Kroatië – Bosnië en Herzegovina – Servië – Montenegro – Albanië – Noord Macedonië – Griekenland – Turkije – Georgië – Azerbeidzjan – Oezbekistan – Kirgizië – Kazachstan – Mongolië – Rusland – Estland – Letland – Litouwen – Polen – Duitsland – Nederland

Wat maakt onze route speciaal

Hulp nodig bij je reis?

De route

Een route bedenken is misschien wel het leukste van de reis maar ook heel lastig. Waar wil je langs, welke bezienswaardigheden willen we bezichtigen en welke landen kun je wel of niet doorkruisen?

Er komt best veel bij kijken. Het zou zonde zijn als je net die ene beroemde tempel mist terwijl je er maar een paar kilometer van af was.

Het eerste wat in ons opkwam, als je zo’n reis bedenkt, is om naar Afrika te gaan. We gingen Googelen en kwamen erachter dat het daar helemaal niet veilig is om ‘zomaar’ met je eigen auto door heen te rijden. Er zijn veel risico’s.

Het tweede idee ontstond om richting Thailand te reizen. Maar dan moet je door het grote China en daar heb je een gids voor nodig en dat is onnodig duur. Zo lees je, via Google, de ervaringen van andere reizigers die dat avontuur wel zijn aangegaan.

Via de site van Buitenlandse Zaken krijg je het reisadvies per land. Welk risico wil je lopen tijdens zo’n reis? Je bent ver van huis en voor alles goed voorbereid, maar toch moet je bedenken hoever je wilt gaan qua veiligheid. Voor onze reis hebben we gekozen voor landen die als GEEL zijn aangeduid, maar ORANJE vermijden we.

Zo zijn we op deze route uitgekomen. Azië trok ons wel. Daarom hebben we in plaats van China, het bovenliggende buurland Mongolië gekozen. Om vanuit daar onze terugreis door Rusland te maken.

We starten onze reis vanuit Stedum. Daar hebben Pim en Merijn lange tijd gewoond en hebben we ook alle voorbereidingen voor deze reis kunnen maken. Er is daar een grote schuur waar de twee Landrover Discovery’s staan.

Reis je met ons mee?